Index Vakbarát Hírportál

Kétszer gyorsabban száguldott a kisiklott vonat

2015. május 13., szerda 19:41 | aznap frissítve

Több, mint 100 mérfölddel, vagyis 160 km/h-s sebességgel száguldott a végzetes kanyarban a Philadelphia mellett kisiklott vonat. Azon a szakaszon, ahol a baleset történt, majdnem feleannyi, 55 mérföld lenne a megengedett sebesség.

A mozdony feketedobozát (nem csak a repülőkön rögzíti műszer utazás közben folyamatosan az adatokat) megtalálták, azt Delaware-ben, a vasúttársaságnál elemzik. Bár hivatalosan még nem mondtak semmit a baleset okáról, a nagy sebességtúllépésnek valószínűleg volt köze hozzá. A balesetben szintén megsérülő mozdonyvezető megtagadta a vallomástételt — írja a Wall Street Journal.

A balesetnek már hét halálos áldozata van, hatan a helyszínen vesztették életüket, egy utas a kórházban halt meg. A balesetben kétszáznál is többen sebesültek meg.

Az Amtrak személyszállító társaság vonata kedd este 238 utassal siklott ki Philadelphia közelében. A szerelvény New Yorkból Washingtonba tartott. Hét vagon és a mozdony is felborult, a philadelphiai polgármester szerint elképesztő káosz volt a helyszínen. „Életemben nem láttam még hasonlót” – mondta Michael Nutter. A tragédia a Delaware folyótól nem messze történt, a város kikötőjének közelében. A mozdonnyal együtt mind a hét vagon elhagyta a vasúti pályát, több kocsi felborult.

Rovatok