Index Vakbarát Hírportál

Hőhullám Karacsiban

2015. június 23., kedd 10:32

Már több mint 450 áldozata van a pakisztáni hőhullámnak: a három napja tartó 45 fokos hőség elsősorban az ország legnagyobb városában, Karacsiban szedi áldozatait, de több ezer embert kellett kórházban kezelni. A 23 millió embert tömörítő metropolisz alapesetben sem túl kellemes város, nagyjából kétszer akkora a népsűrűség, mint Budapesten, a levegő erősen szennyezett, és brutális a bűnözési ráta

A Yahoo News szerint az elmúlt két napban megteltek a hullaházak, és sorra érkeznek az újabb halottak. A bajokat tetézi, hogy a felpörgetett légkondicionáló-használat miatt akadozott az áramellátás, ez pedig zavarokat okozott a vízszolgáltatásban. ABBC úgy tudja, a városban szórványos zavargások is kialakultak a közszolgáltatások részleges csődje miatti tiltakozókból.

Kedden a kormány rendkívüli állapotot hirdetett. Derűlátásra adhat okot, hogy az előrejelzések szerint hamarosan 35 fok köré csökken a hőmérséklet.

A nagy rivális és szomszéd, India nemrég esett át feljegyzett történelme második legsúlyosabb hűhullámán, ennek során 2000 ember vesztette életét. 

Rovatok