Index Vakbarát Hírportál

Az évszázad szökése: a másik rab is megvan

2015. június 28., vasárnap 22:10

David Sweatet, a másik szökött rabot is megtalálták a kanadai határ mellett, jelentette vasárnap az NBC News. Elfogásakor rálőttek, biztosat egyelőre nem tudni az állapotáról, de állítólag életben van. A férfit hetek óta keresték, miután egy társával filmbe illő módon szökött meg New York legnagyobb börtönéből.

Társát, Richard W. Matt-ot, néhány nappal ezelőtt szintén a kanadai határ mellett találták meg és lőtték le, a The New York Times most arról ír, hogy a halottkém jelentése szerint három fejlövést is kapott. Ő egyébként volt főnöke meggyilkolásáért és feldarabolásáért kapott életfogytiglani börtönbüntetését töltötte a börtönben. Sweat pedig rendőrgyilkosság miatt ült.

A szökevényeket hetek óta több mint nyolcszáz rendőr kereste. A nyomozók közel kétezer lakossági bejelentést kaptak, és csaknem az összeset leellenőrizték.

A két gyilkos szökevény egy kifinomult tervvel szökött meg a börtönből:  fúróval átfúrták a fém falakat, majd a börtön vízvezetékhálózatán és egy csatornafedőn keresztül az utcára jutottak. A hatóságok úgy sejtik, a börtön varrónője segített nekik a szökésben, tőle kaphatták a fúráshoz szükséges szerszámokat.

Utoljára egy pénteken este 10:30-kor a létszámellenőrzéskor látták őket, és szombat hajnalban 5:30-kor a reggeli névsorolvasáson már nem voltak meg. A börtönben éjjelente kétóránként benéznek az cellákba az őrök, de a két szökevény kapucnis pulcsiba bujtatott kitömött bábukkal helyesetsítette magát az ágyban, így az őrök nem vették észre, hogy eltűntek.

Rovatok