Index Vakbarát Hírportál

Gyerekkatona fejezett le egy szíriai katonát Palmüránál

2015. július 17., péntek 22:33

Az Iszlám Állam gyerekkatonája lefejezett egy szíriai kormánykatonát Palmüra közelében- közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű szíriai emigráns szervezet. A gyilkosságról videót tettek közzé.

A felvételen egy terepszínű ruhát viselő fiatal fiú látható, aki feltételezhetően a szíriai hadsereg egyik megkötözött katonáját fejezi le egy vadászkésnek tűnő eszközzel. Az Independent cikke azt írja, hogy a videóban a "kalifátus kölyke"-ként hívott fiú korát nem lehet tudni. 

A kegyetlen gyilkosság áldozatát valószínűleg akkor ejtették foglyul az Iszlám Állam tagjai, amikor elfoglalták Palmüra ókori romvárost. Ez az első dokumentált eset, hogy az Iszlám Állam soraiba toborzott gyerek fejez le valakit.

Az Iszlám Állam sok embert ölt már meg különösen kegyetlen módszerekkel. Az utóbbi időben azonban egyre több felvételen gyerekek is végignézik a gyilkosságokat. A hónap elején a szélsőségesek arról tettek közzé videót, ahogyan huszonöt fiatalkorú fejbe lő ugyanennyi szíriai kormánykatonát Palmüra amfiteátrumában, és sokan a nézőtérről nézik végig a gyilkosságokat.

Január óta több mint 1100 gyerekkatona csatlakozott az Iszlám Államhoz Szíriában, katonai kiképzést és vallási oktatást kapnak tőlük. Általában iskolák, mecsetek és köztereken toborozza őket a szervezet.

Rovatok