Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladt egy ötcsillagos Las Vegas-i hotel

2015. július 25., szombat 23:37 | aznap frissítve

Hatalmas füsttel járó tűz ütött ki ottani idő szerint szombat délután a Las Vegas-i Cosmopolitan Hotelben. A tűz a 14. emelet külső medencéjében keletkezett, az épületet részben kiürítették. 35 tűzoltóegység 110 tűzoltója oltotta a tüzet.

A medence melletti kabin és a mesterséges fák és növényzet gyulladt ki, írják a helyi lapok a tűzoltóságra hivatkozva. A hírek szerint nincsenek égési sérültek, két embert viszont füstmérgezés miatt ápolnak. Egy Redditornak irodája ablakából sikerült lefényképeznie a lángokat:

Az USA Today szerint több emeletet kiürítettek a füst miatt, de nem keletkeztek nagy károk, pár ablak betört annak ellenére, hogy nagyon látványos volt a füst. A tűz okát még vizsgálják, nagyjából 15 perc alatt oltották el. 

A booking.com nemzetközi szállásfoglalási oldal szerint átszámolva 100 ezer forintnál kezdődik egy szoba egy éjszakára a Cosmopolitan Hotelben. Az ötcsillagos, 3000 szobás szálloda 2010-ben nyitott, kaszinóként is üzemel. Két magas tornya van, kaszinója 10 ezer négyzetméteres, az éttermek 28 ezer négyzetmétert foglalnak, 3700 négyzetméternyi spa és fitneszre használható helyiség van benne. 2013-ban a világ legjobb hoteljének választotta a Gogobot nevű minősítő, 2013-ban a világ legjobb hoteljei közé sorolta a Condé Nast Traveller Gold List.

Rovatok