Index Vakbarát Hírportál

Rácsapta a telefont egy segélykérőre a 911 diszpécsere

2015. július 29., szerda 23:16

"Ezt oldja meg maga" - mondta egy kétségbeesett telefonálónak az amerikai segélyhívó egyik munkatársa, majd letette telefont. A telefonáló, egy fiatal lány, éppen egy lelőtt barátja életét próbálta megmenteni, amikor a segélyhívást fogadó Matthew Sanchez úgy döntött, inkább lerakja a telefont. Sanchez szerdán az eset miatt felmondott az állásából, írja a BBC.

A 17 éves Jaydon Chavez-Silvert egy autóból lőtték le ismeretlenek Új-Mexikóban. Amikor a mentők kiérkeztek, még élt, de később a kórházba szállítás közben meghalt. Chavez-Silverhez egy szintén 17 éves barátnője, Esperanza Quintero hívott mentőt. 

A segélyhívásról készült felvételen hallatszik, hogy Quintero teljesen pánikban van, és a segélyhívó munkatársa azt kérdezi tőle, lélegzik-e Chavez-Silver. A lány azt válaszolja, hogy "alig", majd megpróbálja nyugtatgatni a barátját. Ezután a diszpécser ismét megkérdezi, hogy lélegzik-e az áldozat, mire Quintero a türelmét vesztve káromkodik egyet, és azt mondja, hogy erre már válaszolt, mondta, hogy alig lélegzik. A diszpécser erre azt válaszolja: "tudja mit, hölgyem? Ezt oldja meg maga. Én ezzel nem fogok foglalkozni". Mielőtt leteszi a telefont hallatszik, hogy a lány azt mondja, "dehát a barátom haldoklik".

A felvétel nyilvánosságra kerülése után Matthews felmondott. A lövöldözés miatt még senkit nem tartóztattak le, és egyelőre gyanúsítottak sincsenek.

Rovatok