Index Vakbarát Hírportál

Ritka vintage képeket talált egy fotós, felkutatta a szereplőket

2015. július 31., péntek 16:22

Egy egész hajszát indított az az amerikai fotós azután a kollégája után, akinek két igen régi fényképét találta meg egy használt áruk boltjában.

Meagan Abell amerikai fotós, hobbijának hódolva egy használt áruk boltjában válogatott régi képek között, mikor négy sorozatnyi átlátszó diát fedezett fel, írja a BBC. 

A virginiai Richmondban élő nő elmondta, miután hazavitte a képeket, ő lepődött meg a legjobban mikor a diák részletességét és minőségét meglátta:

Csak arra gondoltam, hogy szentég, milyen gyönyörűek ezek a képek, muszáj megtalálnom a készítőjét.  

Nem egyszerű feladatba vágott bele Abell, mivel tippelése szerint is az 50-es, 60-as években készültek a képek. Erre a modellek ruházatából következtetett. 

Hogy elérje célját és megtalálja a modelleket és a fotóst, egy internetes kampányt indított. Egyikük Hawaiiről származhatott a kinézete alapján. 

Abellnek szerencséje volt, ugyanis hamar megérkezett a segítség, egy éppen a kaliforniai Dockweilerben szörfölő lány küldött neki pár képet a partszakaszról, és miután összehasonlította a képeket, rájött, hogy azok

tökéletesen megegyeztek. 

 Abell mint profi fotós rengeteg öreg fényképészt ismer, akik elmondták neki, hogy a képek készítője szintén profi fotográfus lehetett, hiszen a kor adottságaihoz képest a képek kifejezetten jó minőségűek voltak és valószínűleg egy magazin borítójához készülhettek. Ms. Abell arra kér mindenkit, hogy aki felismeri a modellt, vagy a fényképészt, aki készíthette a képeket, mindenképp keressék meg őt.

Rovatok