Index Vakbarát Hírportál

Több mint száz halottja van a monszunnak Indiában

2015. augusztus 3., hétfő 13:16 | aznap frissítve

Egy erős ciklon érte el az indiai Nyugat-Bengál tartományt. Az áradások miatt eddig negyvennyolcan haltak meg, és több mint 200 ezer embernek kellett ideiglenes segélytáborba költöznie – közölte az indiai belügyminisztérium. A tárca arról is tájékoztatott, hogy az ország nyugati és északi területein a legsúlyosabbak a károk, az elmúlt héten összesen több mint százan haltak meg és százezreket kellett evakuálni.  A Komennek keresztelt ciklon miatt 200 orvosi csapatot és 120 mentőhajót küldtek a térségbe, hogy megelőzzék esetleges járványok kitörését.

A monszun a napokban elérte Mianmart is, ahol 47 ember halálát okozták már az áradások. A térségben további esőzésekre és viharokra számítanak – írja a BBC. Az országban a legnagyobb károk az ENSZ helyi menekültügyi központjában keletkeztek Sittwe városától néhány kilométerre. A táborban jelenleg 140 ezer ember él, többségük Rohingya muszlim.

Indiában ebben az évszakban egyáltalán nem szokatlanok a monszunok és az áradások: a terület éves csapadékmennyiségének 80 százaléka június és szeptember között esik le.

Rovatok