Index Vakbarát Hírportál

Hazatért az amerikai sivatagi túrát túlélő francia fiú

2015. augusztus 10., hétfő 13:53

Megérkezett Franciaországba a kilencéves fiú, aki szüleivel indult sivatagi túrára egy liter vízzel. A francia házaspár valószínűleg azzal mentette meg fiát, hogy vízadagjuk egy részét nekiadták.

Azzal mentette meg kilencéves fiát egy sivatagban túrázó francia házaspár, hogy a saját vízadagjuk egy részét is neki adták. A két szülő meghalt a nagy hőségben az Egyesült Államok délnyugati részén, Új-Mexikóban túrázás közben. A fiú nagymamájával utazott haza Franciaországba, írja a Local. Gépük vasárnap ért földet a Charles de Gaulle repülőtéren.

A fiút kiszáradva találták meg, ennek ellenére igen jó állapotban, apja holtteste mellett a White Sands nemzeti parkban – mondta el Benny House, Otero megye seriffje az MTI szerint. A gyermek valószínűleg kétszer annyi folyadékot fogyasztott, mint szülei, a két áldozathoz képest jóval több folyadék volt a szervezetében.

Az anya egyedül indult vissza a kocsihoz

A 42 éves David Steiner és az 51 éves Ornella Steiner, akik a Reims közeli Bourgogne faluban laktak, a nemzeti parkban túráztak kedd délután, ahol feltehetően a hőség miatt meghaltak. A turisták feltehetően alulbecsülhették a veszélyt.

A parkőrök rutin őrjáratuk során találták meg az anya holttestét. A fényképezőgép képeinek átvizsgálása során tudták meg, hogy családjával együtt tartózkodott a nemzeti parkban. A hatóságok a nyomokat követve találták meg az apa holttestét és a kilencéves kisfiút. A kisfiú kiszáradt, de eszméleténél volt, kórházba vitték. A hatóságoknak azt mondta, az anyja rosszul lett, egyedül indult vissza az autóhoz, ahol megtalálták holttestét.

A család az Egyesült Államokban tett körutazást. A történtek idején 38 fokos volt a hőmérséklet a sivatagban, és a család csak két félliteres üveg vízzel indult el a kirándulásra kedd délben. A nemzeti park ezen része hófehér homokdűnéiről közismert, ahol semmilyen növényzet és árnyék nincs. A parkszolgálat ezért a nyári látogatók figyelmét felhívja arra, hogy csak a hűvösebb órákban induljanak útnak és legalább négy liter vizet magukkal. A figyelmeztetés több nyelven, köztük franciául is kint van az útvonal mentén.

A sivatagi hőségben meghalt francia házaspár valószínűleg azzal mentette meg fiát, hogy vízadagjuk egy részét nekiadták.

Rovatok