Index Vakbarát Hírportál

Szőrszál-milliókkal tiltakoznak az indiai kormányfő otrombasága ellen

2015. augusztus 12., szerda 19:30

Csúnyán megsértette Bihar állam népét India kormányfője – legalábbis ezt mondja Nitis Kumar, a Magyarországgal szinte pontosan azonos méretű, viszont 103 millió lakosú, Indiához tartozó állam főminisztere.

Mert mit is mondott Narendra Modi? Hogy valami hiba van Kumar "politikai DNS-ében". Merthogy Kumar azt tervezi, hogy szakít Modi Indiai Néppártjával (BJP), amellyel az elmúlt nyolc évben koalícióban kormányzott Bihar államban – írja a BBC.

Kumar szerint aki őt megsérti, az a népet sérti meg, ezért követelte, hogy Modi vonja vissza szavait. Ígérete szerint ötmillió bihari fog csatlakozni a tiltakozáshoz és elküldik a maguk DNS-mintáját Modinak.

Bihar fia vagyok, tehát az én DNS-em Bihar népének DNS-e. Válaszoljanak hát a bihariak arra, szegényes-e a DNS-ük – mondta az egy főre eső GDP-mutató alapján legszegényebb indiai állam vezetője.

Csütörtökön már az állam 38 körzetében fogják begyűjteni a mintákat, amiket a képek tanúsága szerint főként hajszálakból és arcszőrzetből és körömből vesznek.

Néhol egy kilométer hosszú sor is feltorlódott a mintaadókból, akik egy része Kumar Janata Dal (Egységes) Pártjának tagjai voltak.

„Nem tudom, mi az a DNS, engem arra kértek, adjak a hajamból és a körmömből, hogy elküldjék Modinak. Hát, itt vagyok” – jelezte elkötelezettségét egy férfi. 

Az egységet kifejező aktusra Kumarnak szüksége is van, másképp ugyanis az egység még nem jött létre a valóságban most is kasztok szerint megoszló indiai és azon belül a bihari társadalomban. Bár Kumar néhány éve beszélt ugyan az új, kasztokon és osztályokon felülemelkedő bihari öntudatról, a gyakorlatban azonban ennek nincs nyoma. Legfeljebb akkor éreznek közösséget egymásért a bihariak, ha a hírekben arról hallani, hogy bihari migránsokat támadtak meg India más, fejlettebb régióiban.

Az ellenoldal genetikai torzulással való megvádolása, mint végső érv a magyar politikától sem idegen. Az Országgyűlés elnöke, Kövér László például nemrég arról értekezett, hogy a magyar baloldal genetikailag torz. Sőt, nem csak ők, hanem a komplett európai baloldal, ezért olyan nemzettagadók.

Mit kapjon Kövér?

  • 103
    Fanszőrt
  • 68
    Millió, millió, millió bajuszszőrt
  • 14
    Orrszőrt
  • 4
    Fülszőrt

Rovatok