Index Vakbarát Hírportál

Sokkolóval lőtték mellbe az emberkedő utast

2015. augusztus 21., péntek 08:42

Az Easyjet London-Belfast-járatán tört ki a balhé tegnap, amikor egy utas elég hevesen vitatta a légitársaság csomagokkal kapcsolatos szabályrendszerének értelmét és jogosságát. Szemtanúk szerint a férfi már a repülőtéren elkezdte a balhét, amikor a kapunál a kiszolgáló személyzet le akarta mérni a kézipoggyászát.

A fapados légitársaságok egyre keményebben betartatják a fedélzetre felvihető táskák méretére vonatkozó szabályaikat, emiatt kezdődött az üvöltözés a reptéren. A férfit végül csomagostul engedék felszállni a gépre, ahol tovább folytatta a parádét, így kihívták rá a rendőröket.

Egy szemtanú szerint a rendőrök rém udvariasan közelítettek a láthatóan ingerült férfi felé, és udvariasan arra kérték, hogy hagyja el a gépet. A kézitáskájával hadonászó férfi erre nem volt hajlandó, és azt üvöltötte, hogy valaki magyarázza meg neki, mi a baj a táskája méretével. A rendőrök nem álltak le vele vitatkozni, inkább előhúzták az elektromos sokkolójukat és közölték vele, hogy ha nem hagyja abba az óbégatást, kénytelenek lesznek használni. Mivel ez csak olaj volt a tűzre, a rendőrök az őrjöngő utast sokkolóval tették ártalmatlanná.

Az incidens miatt a gép csak két és fél órával később tudott felszállni.

Rovatok