Index Vakbarát Hírportál

Autópálya-építés miatt ejtettek túszul turistákat Peruban

2015. szeptember 25., péntek 00:13

A Peruban található Boca Manú nevű faluban a helyiek túszul ejtettek több, mint 35, főleg külföldi turistát, és azt követelik, hogy a kormány kezdje építeni a településhez vezető autópályát. A Latin Post információi szerint a falu vezetője elkobozta a turisták mobiltelefonját, és megtiltott minden kommunikációt a külvilággal. Addig nem fogják szabadon engedni őket, amíg a követeléseiknek nem tesznek eleget.

Ami azért problémás, mert a Manú Nemzeti Park bejáratánál fekvő falu egy UNESCO által a világörökség részének nyilvánított terület, a perui kormány pedig a füle botját sem fogja megmozdítani ott. Egy küldöttséget már útjára indítottak oda, de órákba telik, amíg az isten háta mögötti településhez ér a csapat.

A túszok között amerikai és európai turisták is vannak, főleg diákok. A nemzeti park látogatói a Latin Post szerint főleg orvosokból és kutatókból áll, akik a helyi, elszigetelt közösséget kutatják vagy kezelik. Ehhez engedélyre van szükségük az ország nemzeti erőforrás-intézetétől. A területen főlek a macsigenga törzs tagjai élnek.

Rovatok