Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglant kapott a mészárlásra készülő brit egyetemista

2015. szeptember 25., péntek 14:56

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a brit egyetemistát, aki azt tervezte, hogy mészárlást követ el volt főiskolájában, írja a buzzfeed.com. A 19 éves Liam Lyburd, Newcastle-i fiatal ehhez fegyvereket és robbanóanyagot is vásárolt az interneten.

Lyburd a júliusi tárgyaláson beismerően vallott az ellene felhozott 9 vádpontban, amik a fegyverek vásárlásáról, illetve készítéséről szóltak, tagadta viszont azt a 8 vádpontot, amelyek arról szóltak, hogy használni akarta volna ezeket, ráadásul emberek megölésére.

Az ítélet szerint a besimerő vallomása nélkül is tudható, hogy arra készült, hogy mészárlást végezzen a Newcastle College-ben, ahol rövid ideig tanul 2012-ben. Néhány órával a tervezett akciója előtt tartóztatták le a rendőrök.

Az ítéletet júliusban szeptemberre tolták, megvárva a teljes pszichológiai jelentést a fiatalról. Abban a jelentésben pedig az állt, hogy ugyan nem minden stimmelt a sráccal, komoly mentális betegsége azonban nem volt, így büntethető. Ezt az ítélet kihirdetésekor a bíró is hangsúlyozta.

Rovatok