Index Vakbarát Hírportál

Egy fiú is meghalt a Templomhegy miatt

2015. október 5., hétfő 16:02

Az izraeli hadsereg egy szóvivője, a Vöröskereszt és a helyi rendőrség is megerősítette, hogy életét vesztette egy tizenhárom éves palesztin fiú izraeli katonákkal hétfőn Ciszjordániában vívott összecsapásokban.

 A fiút mellkasán lőtt sebbel vitték kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét – írta az MTI.

A zavargások a katonaság és a helyi palesztin lakosok között a jeruzsálemi Templomhegyen történtekkel kapcsolatosan törtek ki.

A legutóbbi izraeli-palesztin feszültségek oka, hogy a palesztinok vádjai szerint Izrael a korábbiaknál szigorúbb ellenőrzés alá akarja vonni a jeruzsálemi Templomhegyet, ahol fontos zsidó és muszlim szent helyek is találhatók. Az izraeli hatóságok két, palesztinok által elkövetett halálos merénylet után vasárnap két napra megtiltották a jeruzsálemi óvárosba, és ezáltal a Templomhegyre való belépést a ciszjordániai palesztinok számára.

A fiú Betlehemben a keresztények, a zsidók és a muszlimok által is sajátjuknak tekintett Ráhel sírjánál zajlott összecsapásban vesztette életét.

Szintén hétfőn egy 18 éves palesztinnal is végeztek az izraeli biztonsági erők a Ciszjordánia északi részén lévő Tulkarem városában kitört összecsapások során.

Előző nap pedig két palesztin késelőt lőttek agyon izraeli rendőrök Jeruzsálemben, miután az elkövetők két különböző támadás során két izraelit megöltek, egyet pedig súlyosan megsebesítettek.

Rovatok