Index Vakbarát Hírportál

Saját szexuális életével és melegpornóval traktálta a tanítványait

2015. október 13., kedd 15:25

Felfüggesztett börtönbüntetése mellett két évre eltiltottak a tanítástól egy 41 éves kiskunhalasi tanárt, írja a kiskunhalasi járási ügyészség. Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat a férfi ellen, aki egy kiskunhalasi gimnáziumban tanított, ahol a 25 sértettből 24 tanulónak osztályfőnöke volt.

Tanárként osztálykirándulások és táborozások alkalmával engedélyezte az ivást, vulgáris és obszcén szavakat használt, és „a fiúk figyelmét felhívta egy homoszexuális tartalmú internetes oldalra is”, miközben mesélt nekik egy melegpornó-színészről.

Az MTI szerint a tanár a kirándulásokon szexuális tartalmú beszélgetést folytatott a diákokkal, kitérve rá, hogy a lányok közül ő melyiket fektetné le. Rendszeresen beszélt nekik a saját szexuális életéről.

A férfi az eljárás során nem vallotta magát bűnösnek, ugyanakkor elismerte, hogy a kirándulásokon korlátozott mennyiségben, ellenőrzött keretek között engedélyezte az alkoholfogyasztást. Elmondta azt is, hogy valóban beszélt a saját szexuális életéről és melegpornóról a diákoknak, illetve azt mondta, hogy szexuális felvilágosítást tartott a diákoknak.

A Baon.hu szerint arra hivatkozott, hogy az elmúlt tíz-húsz évben gyökeresen megváltozott a társadalmi közeg, az erkölcsi felfogás, ehhez pedig alkalmazkodni kell a mai kor emberének, így a pedagógusoknak is. A lap úgy tudja, a férfit azután tartóztatták le, hogy kiderült: egyik kilencedikes tanítványa megharapta egy diáktársának a nemi szervét.

A bíróság március 26-án a vádlottat 1 év börtönre ítélte, 3 év próbaidőre felfüggesztetve. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője pedig felmentésért fellebbeztek. A másodfokon eljárt kecskeméti törvényszék a vádlott büntetését súlyosbította: a felfüggesztett börtönbüntetés mellett 2 évre eltiltotta a tanári foglalkozás gyakorlásától.

A bíróság a 25 sértett, valamint a szülők vallomása alapján megállapította, hogy a vádlott pedagógusként hátrányosan befolyásolta a rábízott fiatalok nevelését, erkölcsi, érzelmi és értelmi fejlődését. Az ítélet jogerős, további fellebbezésnek nincs helye. 

A Baon.hu szerint a férfi most marketingmenedzserként dolgozik. 

Őszintén szólva a következőt szeretném csak mondani, két mondatot. Az egyik, hogy hálát adok a Jóistennek, hogy túl vagyok rajta. Négy év van mögöttem, köszönöm a feleségemnek a töretlen hűséget és a családomnak, a barátaimnak, a tanítványaimnak és a tanítványaim szüleinek a támogatását. Ez a legfontosabb, amit mondanék. A másik pedig az, amit először mondtam fél évvel ezelőtt: Isten óvja a magyar pedagógusokat ez után az ítélet után

– mondta az ítélethirdetés után a  Hír TV  tudósítása szerint.

Rovatok