Index Vakbarát Hírportál

Tülekedés, köpködés Donald Trump kampányshowján

2015. október 15., csütörtök 06:35

Összecsattantak Donald Trump hívei és ellenfelei a republikánus jelölt szerdai kampányrendezvényén. Az MTI hírösszefoglalója szerint Virginia állambeli Richmondban 7000 ember gyűlt össze, hogy meghallgassa Trumpot, közöttük tucatnyi latin-amerikai egyetemista, akik az ellen tiltakoztak, hogy az ingatlanmilliárdosból lett showman-jelölt olyanokat bírt mondani a mexikói származásúakra, minthogy

Elveszik a munkánkat. Elveszik a pénzünket. Meggyilkolnak minket.

Ezért a diákok állandóan közbekiabáltak, Trump hívei pedig megpróbálták kinyomni őket a csarnokból, szidalmazták őket és közben kitépték kezükből a transzparenseket. Az egyik szimpatizáns arcul is köpte az egyik tiltakozót.

A tülekedés csupán néhány percig tartott, mert a rendőrök elvezették a diákokat. Donald Trump ezután folytatta beszédét és megjegyezte:

emberek ezrei gyűltek össze, de a lapok címlapjai mégis azzal a tíz emberrel lesznek tele.

És tényleg, hiszen mi is erről írunk!

Trump trollhadjáratának egyik fő célpontjai a bevándorlók: állítja, hogy megválasztása esetén kiutasítja az Egyesült Államokból az illegális bevándorlókat és falat emel a mexikói határon (ami egyébként már részben el is készült). Ezen kívül el akarja töröltetni azt a törvényt, amely szerint automatikusan állampolgárságot kapnak azok, akik az Egyesült Államokban születtek. Az egész Trump-jelenség - amiről egyébként itt írtunk - előtt még a magyar politikán edzett emberek is megrökönyödve állnak, egészen addig, amíg nem szembesülnek azzal, hogy a figura milyen tökéletesen hangolt azonos hullámhosszra választóival.

Rovatok