Index Vakbarát Hírportál

A leleplező műsor előtt elvágatta a kábeleket a polgármester

2015. október 20., kedd 09:55

Azzal vádolják Matei Nicolae năvodari-i polgármestert, hogy elvágatta a kábeleket a délkelet-romániai városban vasárnap este, fél órával azelőtt, hogy elkezdődött volna az Antena3 oknyomozó műsora a năvodari-i ifjúsági táborról.

A diáküdülő 143 hektár területtel rendelkezett a legjobb tengerparton, amelynek piaci értéke kb. 150 millió euró. A terület 2005-ben az ingatlancápák kedvenc célpontja lett, akik közül a legelső és legnagyobb éppen Nicolae Matei, Năvodari város akkori és jelenlegi polgármestere volt, írja az Adevarul román lapra hivatkozva a Székely Hírmondó. A műsorban a csatorna annak járt utána, hogyan ment tönkre az üdülő.

Az ügyről már sokszor írt a sajtó, de úgy tűnik, hogy a polgármester sokkal nagyobb fenyegetésnek érezte az újságoknál az Antena3 riportját. A városban működő öt kábelszolgáltatóból négynek elvágatta a kábeleit a vádak szerint, az ötödik csak azért úszta meg, mert a szolgáltatónak föld alatti kábelei vannak.

A román korrupcióellenes hivatal, a DNA a tábor ügyében már tavaly le akarta tartóztatni a polgármestert, de a bíróság döntése szerint végül szabadlábon védekezhet.

Rovatok