Index Vakbarát Hírportál

Eltanácsolja a lányokat a muszlimoktól egy német tanárszakszervezet

2015. november 7., szombat 07:52

A németországi Szász-Anhalt tartományban dolgozó gimnáziumi tanárok szakszervezetének (PHVSA) vezetői eltanácsolják a német diáklányokat a muszlim vallású férfiaktól - írja az MTI.

 Az egykori NDK területén fekvő, 2,2 millió lakosú tartományban működő pedagógus-szakszervezet Gymnasium in Sachsen-Anhalt (Gimnázium Szász-Anhaltban) című lapjának legutóbbi számában az érdekképviselet elnöke és elnökhelyettese, Jürgen Mannke és Iris Seltmann-Kuke Menekültvita - megkövetelendő az igazodás alapértékeinkhez címmel közölt vezércikket, amelyben egyebek között úgy vélekednek, hogy "Németországot teljesen elözönlötték a bevándorlók". 

"Már most lehet hallani sok helyről ismerősökkel folytatott beszélgetésekben, hogy előfordul szexuális zaklatás a mindennapi életben, legfőképpen tömegközlekedési eszközökön és szupermarketekben" - ismertették értesüléseiket.

Úgy vélték: "felelősségteljes pedagógusként" fel kell vetniük a kérdést, miként "tudjuk úgy felvilágosítani 12 éves kortól fiatal lányainkat, hogy ne bocsátkozzanak felszínes szexuális kalandba" ezekkel a "bizonyára gyakran vonzó muzulmán férfiakkal".

Rovatok