Index Vakbarát Hírportál

Összeomlott egy üzem Pakisztánban

2015. november 7., szombat 19:22

Pakisztánban szerdán összeomlott egy üzemépület. A romok közül csütörtökig közel száz túlélőt húztak ki, de legkevesebb 18-an meghaltak – írja az MTI.

A műanyag zsákokat gyártó üzem az ország keleti részén fekvő Lahor közelében állt. Múlt héten földrengés volt a térségben; feltételezik, hogy az épület emiatt omlott össze. A mentőalakulatok csütörtöki tájékoztatása szerint még mindig több tucatnyi dolgozó lehet az épület alagsorában.

A romok alatt rekedt emberektől telefonon is érkeztek életjelek és segélykiáltások. Az egyik segélykérő a helyi tévének telefonált, és elmondta, hogy társaival az első szinten dolgoztak, amikor leszakadt a mennyezet. Hozzátette, hogy hallja a felette dübörgő munkagépek zaját, ami reményt ad arra, hogy élve kiszabadulhat.

A mentőalakulatok képviselői szerdán közölték, hogy a baleset idején 150-en dolgozhattak az épületben. A mentés viszont csak lassan folyhat, mert csak így kerülhetik el, hogy a mélyben rekedt emberek megsérüljenek.

A túlélők elmondták, hogy az üzem tulajdonosa egy további, harmadik szintet emelt az épületre. Miután repedések jelentek meg a falakon, az építési vállalkozó azt tanácsolta, hogy hagyják abba az építkezést, amire a munkások is figyelmeztették a tulajdonost, de ő nem törődött az aggályaikkal. Egy munkás szerint a tulajdonos össze is veszett a kivitelezővel, mert az az építkezés leállítását sürgette a múlt heti, 7,5-ös erősségű földrengés után.

Ironikus, de az épületomlás egyik áldozata épp az üzem tulajdonosa volt.

Rovatok