Index Vakbarát Hírportál

600 km-ről is látták a rejtélyes égi fényt Kaliforniában

2015. november 9., hétfő 08:20

Rengetegen találgatták a közösségi oldalakon, mi lehetett az a rejtélyes kékes fény, amit szombaton késő este vettek észre Kalifornia több területéről is, írja a BBC. A rendőrségnek is sokan betelefonáltak, tűzi játékot, meteort, de még atombombát is sejtve a jelenség mögött.

A fényt állítólag nemcsak Los Angelesből, hanem a 600 km-rel északabbra fekvő San Franciscóból, és Nevada, valamint Arizona államokból is látni lehetett.

Végül az Orange megyei seriff hivatala állt elő magyarázattal, eszerint haditengerészeti rakétatesztről volt szó. A kaliforniai helyi média azt is kiderítette, hogy egy Trident rakétát lőtt ki a USS Kentucky tengeralattjáró.

Az is kiderült, hogy az amerikai szövetségi légügyi hivatal (FAA) már pénteken jelezte, hogy éjszaka a Los Angelesből induló járatok elkerülik az egyik legforgalmasabb, Csendes-óceán felett elhaladó légifolyosót. Az indoklásban nem tértek ki a részletekre, de azt jelezték, hogy katonai műveletek lehetnek a térségben a napokban.

Persze olyanok is vannak, akiket ez a hivatalos magyarázat egyáltalán nem hatott meg, és inkább várják a további megoldási javaslatokat. „A hadsereg szerint rakétateszt volt. Nem hiszem" – írta egyikük.

Rovatok