Index Vakbarát Hírportál

Megint robbantott az afrikai Iszlám Állam

2015. november 19., csütörtök 09:05

Két nap alatt másodszor robbantott öngyilkos merénylő Nigériában. A szerdai merényletet is a Boko Haram terroristái követték el, az észak-nigériai Kano városában eddig 14 halottról tudni, de rajtuk kívül több mint százan sérültek meg a támadásban. A merényletet két terrorista, egy 11 és egy 18 éves lány követte el egy mobiltelefon-piacon, az ország második legnagyobb városának központja mellett.

A robbantás mindössze egy nappal azután történt, hogy szintén a Boko Haram öngyilkos merénylői 32 embert öltek meg és 80-an megsebesültek Yola városában. Az Egyesült Államok elítélte a támadásokat, és jelezte, hogy elkötelezett, hogy Nigériát és a szomszédait segítve legyőzzék a Boko Haramot.

Épp szerdán jelent meg egy jelentés is, amely szerint jelenleg a Boko Haram a legvéresebb terroristacsoport a világon. A szervezet 2014-ben 6664 ember halálért felelt, szemben az Iszlám Állam 6073 áldozatot követelő akcióival. Bár a megkülönböztetés egyre nehezebb, hiszen a nigériai szervezet időközben csatlakozott az Iszlám Államhoz, és annak afrikai sejtjeként tekint magára.

Rovatok