Index Vakbarát Hírportál

A terroristák az Air France legénységére vadásztak a bamakói hotelben

2015. november 23., hétfő 07:00 | aznap frissítve

A bamakói Radisson Hotelt megtámadó terroristák az Air France személyzetét keresték a szállodában, mondták a Telegraphnak a hotel biztonsági őrei.

Az egyik őr éppen akkor volt szolgálatban, amikor a terroristák megérkeztek a hotelhez. Mint elmesélte, az egyik fegyveres azt követelte az egyik biztonsági őrtől, hogy mondja meg, melyik emeleten szállásolták el az Air France francia légitársaság gépének személyzetét.

Az őr szándékosan egy másik emeletet mondott a terroristáknak. Amikor azok észrevették, hogy átverték őket, visszamentek és lelőtték az őrt.

Az Air France járata naponta kétszer közlekedik Párizs és Bamako között. A terroristák azért támadhattak, mert a francia hadsereg két éve folytat hadműveletek a terroristák állásai ellen Észak-Maliban. 

November 21-én a bamakói luxusszállodában a terroristák húsz embert öltek meg, közöttük 18 a szálloda vendége volt, 2 pedig rendőr. 17 másik vendég és három rendőr megsebesült.

A túszejtők elleni kommandós támadásban két fegyverest öltek meg. A rendvédelmi szervek még legalább három további ember után nyomoznak, akiknek köze lehetett a túszdrámához.

Rovatok