Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták a menekülteket veszélyeztető kamionost

2015. december 5., szombat 10:46

Elbocsátotta cége a menekülteket kamionjával ijesztgető magyar kamionost, írja az Origo. Jeddi Árpád Levente nyilvános posztban számolt be a dologról a Facebookon.

„A DABEDA sro. Osztrák tulajdonosa Peter Gratz indoklás nélkül felmondta a munkaviszonyomat. Ezekben a percekben indultam el az Ausztriából Magyarországra. Le fogok merülni és Pozsonyból jelentkezem online. Üdv mindenkinek!" − írja a férfi.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, egy magyar kamionos rögzítette az útját Calais-nál, ahol hónapok óta menekültek ezrei kapaszkodnak fel a Franciaországból Angliába tartó kamionokra, hogy átjuthassanak a csatornán. Ez a kamionosoknak kifejezetten fárasztó, kimerítő dolog, az angol hatóságok sokszor őket büntetik, ha valamelyik menekültnek a sofőr tudta nélkül sikerül felkapaszkodnia, és átjutnia a határon.

A videó szerint azonban a magyar kamionos egy pillanatra elveszítette a fejét, és miután a menekültek megkéseléséről ábrándozott hangosan, az út egyik szakaszán szándékosan, többször ráhúzza a kamion kormányát az út szélén sétáló menekültekre, akik az utolsó pillanatban ugranak félre.

A kamionos cége korábban csak annyit nyilatkozott, hogy arra utasították a sofőrt, hogy ne osszon meg nyilvánosan videókat, amelyeket munka közben készít a cég kamionjában. Néhány nappal később a sofőrt feljelentették, ellene eljárás indult. A veszélyeztetésről csak annyit nyilatkozott, hogy az durvábbnak tűnik a felvételen, mint a valóságban volt, ráadásul az „csak egy kikerülési manőver volt".

Az Origónak most úgy nyilatkozott, a felmondási levele szlovákul van, amit mivel nem beszél szlovákul lefordíttatja. A cég indoklás nélkül felmondhatott neki, mivel csak egy hónapja dolgozott ott, próbaidőn volt. A döntést nem tervezi megtámadni, ráadásul már kapott munkaajánlatot.

Az egész videót itt tudja megnézni.

Rovatok