Index Vakbarát Hírportál

Bukarestben már az 5. metrót fúrják, csak most van egy kis bibi

2015. december 12., szombat 19:11

Egy új metróvonal építésénél komoly omlásveszély miatt negyven embert kilakoltattak, további épületekben pedig ki kellett kapcsolni a villanyt és a gázt Bukarestben, mert egy több mint húszméteres szakaszon megsüppedt a talaj.

A helyszín a román elnöki palota környéke, ahol már van metró, de a meglévő mellett most egy újabb vonalat is építenek, többszintes kereszteződéssel, új állomással. Ez már az ötös számú vonal lesz a román fővárosban, pedig már ezelőtt is 68 kilométeres össztávnál jártak — Budapesten a négyessel és a kisföldalattival együtt van most 38 km.

Szombaton az építőtelep mellett az aszfalt azonban több száz négyzetméteres felületen megereszkedett, a felületén hosszú repedések jelentek meg. A beomlástól tartva a hatóságok azonnal leállították a közlekedést, két házat kiürítettek, öt másikban meg leállították a közműszolgáltatást. A katasztrófavédelem emberei és az építészek a helyszínen vizsgálódnak, Bukarest főpolgármestere vasárnapra válságstábot hívott össze.

Romániában szeptemberben egy tavaly felavatott autópálya-szakaszt kellett lezárni és kétszáz méteres távon teljesen elbontani, mivel az aszfalton az alapozás megcsúszása miatt repedések jelentek meg, és a statikai problémák a közlekedés biztonságát veszélyeztették — írja az MTI.

Rovatok