Index Vakbarát Hírportál

Szexrabszolgaként tartott melegeket Amerikában a magyar banda

2015. december 17., csütörtök 21:50

11 év börtönre ítélték Miamiban azt a magyar férfit, aki szexrabszolgaságra kényszerített fiatal meleg férfiakat, írja a Miami Herald. Vas András mellett a bűnbanda tagja volt Ács Gábor és Berki Viktor. 

A hatóságok szerint a magyar bűnbanda a GayRomeo.com meleg randioldalon keresztül vette fel a kapcsolatot két áldozatával, egy harmadikuk pedig a Miami Herald szerint „cigányokkal élt” férfiprostituáltként Magyarországon, vele a Facebookon keresztül találkoztak.

Borzalmas bűnök

A bűnbanda által alapított Never Sleep nevű cég még 2012-ben vitte ki a három, korai huszonéves magyart az Egyesült Államokba. Először New Yorkban kellett egy egyágyas, zsúfolt lakásban dolgozniuk, olykor webkamerák előtt is. A lakásban a zsúfoltság csúcsán nyolc férfi szexrabszolga élt, és dolgozott. A bűnbanda tagjai elvették áldozataiktól az útleveleiket, és megfenyegették őket, sőt magyarországi családtagjaikat is arra az esetre, ha nem hajlandóak dolgozni. 2012 augusztusában aztán a bűnbanda áttette székhelyét Floridába.

A cég nevének megfelelően a szexrabszolgák néha húsz órán át is dolgoztak. 

Az áldozatokat elrablóik is megerőszakolták. Félelemben tartották otthoni családjukat is, hogy megölik őket. Ha pedig úgy ítélték meg. jól dolgoztak, valamivel több ételt, és néhány cigarettát adtak nekik.

Megrendítő vallomás

A perben sokat nyomott az egyik áldozat megrendítő vallomása. 

"Azóta nem tudok emberek közé menni. Elkezdtem inni, elveszítettem minden barátomat."

Állandó megfigyelés alatt voltam. Úgy használtak, mint egy gépet. Eladtak idegeneknek. Nem lehettem fáradt. Nem lehettem szomorú.

A Miami bíróság embercsempészet miatt 11 év börtönt rótt ki Vass András Jánosra. Bűntársainak tárgyalása még csak ezután következik. Berki Viktor egyébként rendőrként dolgozott Magyarországon, írtuk előző cikkünkben.

A tanúként megidézett férfi már Magyarországon él, és az Ark of Freedom nevű civilszervezet anyagi segítsége tette lehetővé, hogy Floridába repüljön a tárgyalásra. 

Rovatok