Index Vakbarát Hírportál

Las Vegas-i szándékos gázolás: 3 éves lánya is a kocsiban ült

2015. december 21., hétfő 20:17 | nyolc éve frissítve

Megnevezte a rendőrség a nőt, aki szándékosan a járókelők közé hajtott Las Vegasban. A 24 éves Lakeisha N. Holloway-t nevezte meg a hatóság elkövetőként, az oregoni nő ellen vádat is emeltek.

Egy ember meghalt, legalább 37-en megsérültek, amikor szándékosan a járókelők közé hajtott egy autó Las Vegas zsúfolt főutcáján vasárnap este. Az eset Las Vegas szálloda- és kaszinósorán történt annál a hotelnál, ahol éppen a Miss Universe szépségverseny zajlott.

A rendőrség az oregoni Portlandben élő 24 éves Lakeisha N. Holloway-t nevezte meg elkövetőként, vádat is emeltek ellene. A Las Vegas-i rendőrség sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a nő hajléktalanként élt, mert általános iskolát végzett anyja nem tudott megfelelő hátteret biztosítani neki. Már egy hete a 19 éves autójában lakott hároméves lányával - jogosítványa nem volt hozzá, azt ugyanis a rendőrség már korábban bevonta. Vasárnap este feltehetően a gyereke apjához tartott.

Helyi idő szerint vasárnap este fél hétkor hajtott fel a járókelők közé. A gázolás halálos áldozatát is azonosították, egy 32 éves arizonai nő halt meg. Több sebesültet kritikus állapotban ápolnak.

A járdára felhajtó autót vezető nő nem akarta megállítani a kocsit, mindkét kezével a kormányt fogta és egyenesen előre nézett. A nő négyszer tért vele vissza az útra, majd vissza a járdára, hogy ismét emberek közé hajtson. Az autóban tartózkodott a gyereke is, aki sértetlenül megúszta az ámokfutást. Pár háztömbbel távolabb a nő megállt, és egy parkolóőrnek feladta magát.

Legalább hét embert súlyos állapotban vittek kórházba. A sérültek között van egy 11 éves gyerek is. A nő ellen többek közt többszörös emberölési kísérlet, cserbenhagyásos gázolás és fiatalkorú veszélyeztetése miatt indult eljárás. 

A rendőrség szerint nem terrorcselekményről, hanem szándékos gázolásról van szó. A nőt feltehetően elmeorvosi vizsgálatnak vetik majd alá. A lánya állami gondozásba került.

Rovatok