Index Vakbarát Hírportál

A késálló mellényt tesztelt egy újságíró, de átment a kés a mellényen

2016. január 7., csütörtök 23:58

Egy izraeli újságíró, Eitam Lachover könnyebben megsérült, amikor egy riportanyagot készített egy cég termékéről, ami a golyóállómellényhez hasonló, de késelés ellen véd, írja az Independent.

A cég a vezérigazgató-helyettese, Yaniv Montakyo a mellény hatékonyságát demostrálva egy késsel kezdte szúrkálni a riportert, viszont egy szúrás áthatolt a mellényen, és megsebezte az újságírót. Az újságíró nem sérült meg komolyabban.

Twitteren azt írta az eset után: "néhány varrással összevarrták a sebet, és már haza is engedtek". Montakyo azt mondta, valószínűleg egy olyan helyen szúrta meg az újságírót, ahol nem építettek védőréteget a mellénybe, de eddig még sosem fordult elő hasonló.

Több mint száz embert késeltek meg, szúrtak le, dobtak meg kővel vagy lőttek meg az év eleje óta Izraelben. A védelmi erők egy újabb palesztin intifádától tartanak, az emberek egyszerűen csak félnek a támadásoktól, ezért is lehet népszerű a cég terméke, ha kijavítják a hibát rajta. A jelenségről bővebben itt írtunk.

Rovatok