Index Vakbarát Hírportál

Német lányokat molesztált egy fürdőben három menekült

2016. január 12., kedd 14:36

A müncheni rendőrség két fiatalkorú afgán és egy szír menekült ellen indított eljárást, akik egy 17 és egy 14 éves lányt molesztáltak egy uszodában, írja a Welt. Miután az egyik fiatal benyúlt az egyik lány bikinialsójába, tette a német törvények szerint nemi erőszaknak minősülhet.

A német testvérpár a müncheni Michaelibadban fürdőzött. A három 15 éves menekült már korábban is többször megfogták a feneküket. A nagyobb lányra pályáztak, így amikor az egyik csúszdánál újra a  közelükbe került, az egyik fiú benyúlt a lány bikinialsójába. Amikor a 14 éves húga odament, hogy segítsen, a három fiatal az ő fenekét is megfogdosta.

A két lány ezután szólt a fürdőmesternek. A három fiút azonnal kihúzták a medencéből, és hívták a rendőrséget. A járőrök őrizetbe vették a három fiatalt, de nem sokkal később elengedték őket.

A két afgán ellen szeméremsértés, a szír fiatal ellen viszont nemi erőszak gyanújával folyik eljárás, a nemi szervek megérintése ugyanis a német törvények szerint már ennek számít. 

Szigorítanak a németek

Megállapodtak kedden Berlinben a német kormánypártok a szabadságvesztésre ítélt külföldiek kiutasítására vonatkozó szabályok megszigorításáról, írja az MTI.

A konzervatív vezetésű belügyminisztérium és a szociáldemokrata vezetésű igazságügyi minisztérium javaslata szerint a Kölnben és más városokban szilveszterkor nők ellen elkövetett támadások miatt bevezetik, hogy ki kell utasítani mindazon külföldieket, akiket szexuális bűncselekmény, élet vagy testi épség, illetve tulajdon elleni bűncselekmény, vagy hivatalos személy elleni erőszak miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek, függetlenül a büntetés időtartamától és attól, hogy letöltendő vagy felfüggesztett-e a büntetés. Eddig legkevesebb egy év szabadságvesztés büntetés esetén kellett kiutasítani az ilyen típusú bűncselekményt elkövető külföldieket.

A két tárca javaslata azt is tartalmazza, hogy az eddigi három év helyett egy év letöltendő szabadságvesztés legyen az a határ, amely felett egy elítélt menekült esetében megvonják a menekültstátust, illetve menedékkérőtől megvonják a menekült státus megszerzésének lehetőségét.

Megállapodtak továbbá abban, hogy mielőbb a kormány elé terjesztik a szexuális bűncselekmények büntetéséről szóló törvényt módosító javaslatot, amelyet az igazságügyi tárca már korábban kidolgozott. A módosítás révén pontosabbá és szélesebbé válik a szexuális zaklatás fogalma, így büntetendő lesz az olyan szexuális támadás is, amelyben az elkövető erőszak helyett a meglepetés erejét alkalmazza vagy áldozatának arra a félelmére épít, hogy ellenállás esetén erőszakot alkalmaz.

Rovatok