Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa 2000 hajléktalant visz cirkuszba

2016. január 14., csütörtök 17:40

Cirkuszba hívott meg 2000 hajléktalant Ferenc pápa. A római Rony Roller cirkusz teljes nézőterét lefoglalták a fedél nélküliek számára a csütörtök délutáni előadásra, írta az MTI. Az előadásra érkező hajléktalanok egészségügyi vizsgálatot, illetve ellátást is kérhetnek a cirkusz mellett felállított mozgó orvosi rendelőkben.

Közben újabb menekültcsaládot fogadott be a Vatikán. Egy ötgyermekes eritreai asszonyt a Szent Péter térhez közeli, vatikáni tulajdonú lakásban helyezték el. 

Az eritreai nő hónapokkal ezelőtt érkezett meg Olaszországba, majd innen Norvégiába ment tovább. Olaszországban nem regisztráltak, ezért a norvég hatóságok a dublini egyezmény értelmében visszaszállították Olaszországba. A nő pár hónapos legkisebb gyermeke Norvégiában született. A nő további két gyereke még egy eritreai menekülttáborban van. A Szent Egyed közösség igyekszik őket Olaszországba hozni.

Ferenc pápa szeptemberben szólította fel egyházát arra, hogy a plébániák, egyházi intézmények és hívő közösségek legalább egy-egy menekült családot fogadjanak be. A

Vatikánváros területén levő két plébánia eddig két szíriai családot fogadott be, akik Lampedusa szigetén kötöttek ki és szintén menekültkérelmet nyújtottak be Olaszországban. Őket is vatikáni tulajdonban levő római lakásban szállásolták el.

Rovatok