Index Vakbarát Hírportál

Verse buktatta le a brutális lánygyilkos erőszakolót

2016. január 15., péntek 20:49

Harminc évvel az eset után tartóztatták le egy brutális bűntény gyanúsítottját. A tettest a megszurkált, és megerőszakolt nőhöz írt verse buktatta le.

1987-ben egy olasz lányt megerőszakoltak, majd 29 késszúrással meggyilkoltak Vareseben, egy kórház közelében fekvő erdőben. A rendőrség huszonkilenc évvel később bukkant a tettes nyomára: most pénteken letartóztatták Stefano Bindát, akit állástalan filozófusként és heroinfüggőként jellemez az esetről beszámoló The Local.

A férfi augusztusban került a hatóságok látókörébe. A rendőrök a házkutatás során egy verset is találtak a férfi házában. Az "Egy barát halálára" című költemény többek közt a gyilkosság körülményeit is részletezi. 

A vers egy kézzel írt példányát ráadásul valaki elküldte a lány 1987-es temetésére. A kézírás a grafológusok szerint pedig egyezik a letartóztatott férfiéval.

A gyilkosságot Binda vélhetően vallási okokból követte el.  A férfi és áldozata is tagja volt egy katolikus körnek. A gyilkos szerint a lány bűnt követett el, amikor megszegte a szüzességi fogadalmát.

Az ügyész, Carmen Manfredda kiemelte, hogy a gyilkosságot különös kegyetlenséggel követték el, és az áldozat sokat szenvedett a késszúrásoktól.

Rovatok