Index Vakbarát Hírportál

Bomba robbant a gízai piramisok közelében

2016. január 21., csütörtök 20:11 | nyolc éve frissítve

Pokolgép robbant csütörtökön a gízai piramisok közelében lévő el-Haram kerületben; a detonációban legkevesebb hat ember életét vesztette, tizenhárman pedig megsebesültek, írja az MTI.

A halottak között három rendőr van, a többi áldozat kiléte egyelőre nem ismert. Biztonsági források szerint a bomba akkor robbant, amikor a rendvédelmi erők lerohantak egy lakást, amelyben a gyanú szerint a Muszlim Testvériséghez tartozó radikális iszlamisták tartózkodtak.

Egyiptomban csaknem hetente adnak hírt kisebb-nagyobb merényletekről, a piramisok környékén is több hasonló erőszakcselekmény történt az elmúlt hónapokban. Ugyancsak csütörtökön ismeretlen fegyveresek agyonlőttek öt rendőrt a Sínai-félsziget nyugati részén fekvő el-Arís városában. A támadást az Iszlám Államhoz kötődő helyi csoport, a Vilájat Színáa vállalta magára.

Frissítés: Pénteken az Iszlám Állam vállalta a merényletért a felelősséget. A neten terjedő közlemény szerint az egyik "biztonsági osztaguk" hajtotta végre a robbantást. Az IS szintén vállalta a Sínai-félszigeten végrehajtott fegyveres támadást is, amiben 5 rendőr meghalt.

Rovatok