Index Vakbarát Hírportál

Meleg és transznemű migránsoknak nyílt szállás Nürnbergben

2016. január 25., hétfő 23:45

Mivé lesz így keresztény Európánk? - tehetné fel a kínzó kérdést Orbán Viktor, ha hétfő este az MTI híreit bújná.

Nürnbergben a Fliederlich nevű helyi leszbikus-meleg egyesület kibérelt egy üresen álló épületet, amelyben 25 embernek alakítottak ki szállást – írja a BR bajor tartományi rádió nyomán az MTI. Az első menedékkérők a jövő héten költöznek be. Egyikük egy leszbikus etiópiai, akit hazájában nemi identitása miatt bántalmaztak. Egy meleg iraki még rosszabbul járt: egy Nürnberg környéki befogadóállomáson állítólag ugyanazzal a homofób társasággal találkozott, akik szexuális irányultsága miatt már odahaza is meggyötörték.

A szállásra azért van szükség, mert a menedékkérőket ellátó intézményekben a muzulmánok egy része "sértésként éli meg a homoszexuálisok vagy transzneműek jelenlétét", akik így "állandó stresszben" élnek – mondta az egyesület egyik vezetője, aki szerint egész Németországban a nürnbergi lesz az első menekültszállás a szexuális kisebbségek tagjainak.

Az intézmény fenntartását a nürnbergi önkormányzat finanszírozza. A rászorulók az egyesülethez fordulhatnak segítségért, de az önkormányzat szociális osztálya dönti el, hogy ki költözhet be.

Rovatok