Index Vakbarát Hírportál

Lady Gaga-koncertjegyekért szivárogtatott információkat a tengerészparancsnok

2016. január 29., péntek 21:10

Egy sornyi korrupciós vád alapján bűnösnek találtak egy amerikai tengerészparancsnokot, aki kenőpénzeket, repülőjegyeket, szexuális szolgáltatásokat és Lady Gaga-koncertjegyeket fogadott el egy maláj milliárdos, Leonard Glenn Francis szingapúri székhelyű cégétől, írja a Washington Post.

A 48 éves Michael Misiewicz több alkalommal is hadititoknak minősülő információkat szolgáltatott a tengerészet anyahajóinak hollétéről a cég számára, illetve az irányítása alatt álló hajókat is több ízben átirányította a védelmi vállalkozó kérésére. A cég a fáradozásait nem csupán pénzzel, hanem luxuscikkekkel, repülőjegyekkel és egyéb juttatásokkal hálálta meg – Misiewicz például több estét töltött prostituáltak társaságában különböző luxushotelekben.

A cég vezetőjét egyébként már korábban is vádolták vesztegetéssel, a haditengerészet nyomozói szerint hasonló módszerekkel több tisztjüket is megkente. A befolyásos védelmi vállalkozót súlya miatt sokan csak Kövér Leóként vagy Szingapúr Tony Sopranójaként emlegették.

Misiewicz egyébként Kambodzsában született, és hatéves volt, amikor az amerikai nagykövetség egyik munkatársa örökbe fogadta, így került Illinois államba. Ügyvédjei, Wendy Gerboth és Mark Adams szerint védencük rettentően sajnálja mindazt, amit a családjának, az amerikai haditengerészetnek és "ennek a nagyszerű országnak" okozott. Felesége azóta válópert nyújtott be.

Rovatok