Index Vakbarát Hírportál

84 éves nőt engedtek el a dzsihádisták

2016. február 7., vasárnap 17:24

Szabadon engedték az al-Kaidához köthető dizshádisták Burkina Fasóban azt a 84 éves ausztrál nőt, akit 82 éves férjével együtt január közepe óta volt fogságban. Az orvosházaspár férfi tagját egyelőre még fogságban tartják, de a tárgyalásokban közbenjáró szomszédos Niger vezetése szerint az ő elengedésére is megvan a remény.

Az önkéntesként dolgozó házaspár helyieknek biztosított orvosi ellátást elrablásukig, Burkina Faso és Niger határvidékén.

"Nagyon köszönöm a Burkina Fasó-i és a nigeri hatóságoknak, amit értünk tettek" – mondta az AFP-nek Jocelyn Elliott a szabadulása után. A nyilatkozatot a nigeri elnök jelenlétében tette. Issoufou Mahamadou Nigerben február 21-én újraválasztására készül.

Kiszabadulásának részletei nem ismertek, annyit lehet csak tudni, hogy nigeri területen engedték el a nőt. Férje, Ken Elliott a nigeriek értesülése szerint életben van. Köszönetet mondott az ausztrál kormányfő, Malcolm Turnbull is.

Az elrablásuk nagyjából egy időben történt a dzsihádisták támadásával Burkina Faso fővárosában, Ouagadougouban, egy hotel ellen. A támadásban 30 ember vesztette életét.

Rovatok