Index Vakbarát Hírportál

Újabb kétszáz foglyot szabadítottak ki a Boko Haram kezei közül

2016. február 18., csütörtök 17:06 | aznap frissítve

 A hadsereg különleges egységei újabb nyolc falut foglaltak vissza Északkelet-Nigériában a Boko Haram iszlamista szervezettől, és kiszabadítottak közel kétszáz foglyot - írja az MTI. 

A katonák számos szélsőséges megöltek, ezen kívül lopott teherautókat, 180 motorbiciklit, 750 kerékpárt, valamint háromszáz tehenet, kétszáz bárányt és 130 kecskét foglaltak le terroristáktól. Néhány napja, ugyancsak Borno szövetségi államban 15 falut foglaltak el a kormányerők, és több mint 350 fogolyt szabadítottak ki.

Az Iszlám Állammal rokon Boko Haram immár hetedik éve folytat fegyveres harcot Nigéria északkeleti részén. Tavaly év nagyobb területeket foglalt el három északkelet-nigériai szövetségi államban, és támadásait kiterjesztette a szomszédos államokra is. Csád, Niger és Kamerun segítségével a nigériai hadsereg az utóbbi időben visszaszorította őket. A frakciókra töredezett csoport ezért a közelmúltban gerillahadviselésre tért át: falvakat rohant le, üzletek, piacok, buszpályaudvarok és iskolák ellen intézett támadásokat.

Rovatok