Index Vakbarát Hírportál

Afgánok zaklattak három német tinilányt

2016. február 26., péntek 23:36 | nyolc éve frissítve

Egy 15, egy 16 és egy 17 éves lányt zaklattak afgán állampolgárságú férfiak Kielben, és ellenálltak a velük szemben intézkedő rendőröknek - írja az MTI. - közölte pénteken a németországi város rendőrkapitánysága.

A kieli rendőrkapitányság közleménye szerint a 19 és 26 éves afgán férfi egy plázában szegődött a lányok nyomába, és egy vendéglőben mobiltelefonnal elkezdték fényképezni, filmezni őket. A felvételeket továbbították harmadik személyeknek, mire néhány percen belül megjelent további 20-30 migráns, akik megfigyelték, zaklatták és követték az áldozatokat. A nyomozás jelenlegi állása alapján közvetlen érintkezésre, "testi túlkapásra" nem került sor.

Két áldozat félelmében elmenekült és lerázta a tíz üldözőjét, de a barátnőjük iránti aggodalom miatt visszamentek a vendéglőbe, ahol a két afgán férfi rögtön melléjük ült és újra filmezni, fényképezni kezdte őket. Végül a vendéglőben ülők értesítették a biztonsági szolgálatot, akik riasztották a rendőrséget.

A négy gyanúsított előállítása közben sértegetésre, fenyegetésre, testi sértésre, súlyos testi sértés kísérletére és hivatalos személlyel szembeni ellenállásra került sor a rendőri közlemény szerint. Az érintett rendőrök munkaképesek maradtak, és sikerült a két fő gyanúsítottat, valamint további két gyanúsítottat előállítani. Mind a négy férfi ellen feljelentést tettek, a két kieli illetőségű afgánt őrizetbe vették.

Rovatok