Index Vakbarát Hírportál

Anglia is a brüsszeli merénylők célpontjai között volt

2016. április 13., szerda 21:37 | aznap frissítve

Az egyik brüsszeli robbantó számítógépéből nyert új információk szerint Anglia is a terroristák potenciális célpontjai között volt, írja a Newsweek. 

Az önmagát a brüsszeli reptéren felrobbantó Brahil el-Bakraoui laptopján található fájlokból az derült ki, külföldi társaival London megtámadásának tervéről beszélgetett a francia sajtó szerdai beszámolója szerint. 

A Parisien című újság francia hírszerzési forrásra hivatkozva állítja, hogy más európai országok is terroristák látókörébe kerültek, ezek közül Nagy-Britanniát, a párizsi La Défense negyedet és egy ultrakonzervatív katolikus szervezetet, a Civitast emelte ki külön. Ezeket egy "Célpontok" című mappában találták meg.

A laptopot a belga rendőrség találta meg röviddel a brüsszeli öngyilkos merényletek után. A 29 éves el-Bakraoui a Zaventem repülőtéren robbantott, majd kicsivel utána testvére, a 27 éves Khalid a Maelbeek metrómegállónál tette ugyanezt, ketten együtt 32 embert öltek meg, további 270-et pedig megsebesítettek. A nyomozók állítólag egy schaerbeeki szemetesből szedték ki a most átfésült számítógépet, és az idősebb merénylő végrendelete is rajta volt. 

Rovatok