Index Vakbarát Hírportál

Naponta több mint három támadás éri a menekülteket Németországban

2016. április 28., csütörtök 14:50

Németországban közel 350 támadás történt menedékkérőket ellátó intézmények és menedékkérők vagy menekültek ellen 2016 első három hónapjában a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) nem nyilvános összesítése szerint – ez írja a Süddeutsche Zeitung alapján az MTI.

A menedékkérők elleni erőszakhullám annak ellenére sem csillapodik a BKA kimutatása szerint, hogy már egyre kevesebb menedékkérő érkezik Németországba. Az év első három hónapjában 347 atrocitás történt, köztük

A tartományi biztonsági szervek előzetes adatain alapuló statisztika szerint ebből 319 eset minősül szélsőjobboldali indíttatású bűncselekménynek.

Tavaly egész évben 1031 támadás történt menekültszállások ellen.

A BKA az idén először nemcsak a szállásokhoz köthető bűncselekményekről, hanem a menekültválsághoz általában véve kapcsolódó bűncselekményekről is külön statisztikát készít. Adatai szerint az első negyedévben 73 szélsőjobboldali indíttatású erőszakos bűncselekményt, köztük egy szexuális támadástkövettek el menekültstátuszt kapott emberek ellen. További 88 bűncselekmény választott tisztségviselők, 33 bűncselekmény pedig menekültügyi önkéntesek ellen irányult. Ezen kívül 368 más típusú - nem konkrét személy ellen irányuló - szélsőjobboldali bűncselekmény is szerepel a listán, például uszítás vagy rongálás.

A BKA szerint nő a terrorveszély a menekültválság miatt, de nem úgy, ahogy azt a magyar kormány gondolja: a németek szerint attól kell tartani, hogy a szélsőjobboldali szubkultúrában terrorista sejtek alakulnak a menekültválság miatt, és azzal is számolni kell, hogy önállóan, egyedül tevékenykedő "fanatikusok" követnek el merényleteket.

Rovatok