Index Vakbarát Hírportál

Túlélt egy leopárdtámadást egy hatéves kisfiú

2016. május 6., péntek 17:21 | aznap frissítve

Komoly sérüléseket szenvedett egy hatéves kisfiú Dél-Afrikában, amikor elragadta egy leopárd. A fiú túlélte, köszönhetően annak, hogy apja a leopárd után vetette magát.

A hatéves Kellan Denny a szüleivel és bátyjával látogatta meg a N'tsiri természeti parkot. A kisfiú nyolcéves bátyjával egy kőkerítésen rohangászott. A közelben ebédelő szülők egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy egy leopárd támadt rá Kellanre. 

Az állat megragadta a gyereket, és rohanni kezdett vele. A kétségbeesett apa a leopárd után futott. "Ne, ne, ne! Ez nem lehet igaz." - kiabálta közben az apa egy, a Daily Mail által idézett szemtanú szerint. 

A leopárd 30 méteren át vonszolta áldozatát, majd az őt üldöző apát látva végül elengedte a fiút. 

Kellant apja visszavitte a közeli házba, ahol ellátták sebeit. A fiú nyakán, és felsőtestén voltak harapásnyomok. Az azóta már leopárdfiúnak becézett Kellyt kórházba szállították. Várhatóan hamarosan már mehet iskolába.

A park vezetése szerint 40 éve nem volt ehhez hasonló baleset a területen. A park nem tudta azonosítani az állatot. A harapásnyomokból arra következtettek, hogy hím leopárd lehetett a támadó.

A leopárd Afrika második legnagyobb macskaféle ragadozója, csak az oroszlán nagyobb nála. Előfordul, hogy a leopárd a sűrű bozótban gázoló vadászokra támad. De a közelmúltban voltak esetek, amikor leopárd turistákat akart megenni.

Az alábbi videón látható, hogy egy leopárd megpróbál bejutni egy turistákat szállító kocsiba, megharapja a vezetőt, és addig üldözi az autót, amíg az át nem hajt rajta. A szegény leopárdot később kilőtték.

Rovatok