Index Vakbarát Hírportál

David Cameron elszólta magát, kiket tart a legkorruptabbnak

2016. május 10., kedd 18:57

"Fantasztikusan korrupt" országnak nevezte Nigériát és Afganisztánt az angol miniszterelnök.

David Cameron a királynő születésnapja alkalmából tartott rendezvényen mesélt a "világ két legkorruptabb országáról", miközben titokban videofelvétel készült róla, írja az independent.co.uk.

A kiszivárgott videó nagy port kavart, hiszen az Egyesült Királyság a héten látja vendégül - többek között - Nigériát és Afganisztánt egy korrupcióellenes találkozón.

"Nagyon sikeres kormányülésünk volt ma reggel a korrupcióellenes csúccsal kapcsolatban. Vendégünk lesz Nigéria, (...) igazából a legkorruptabb országok vezetői jönnek el. (...) Nigéria és Afganisztán talán a két legkorruptabb ország a világon" - hallható az ITV News videóján.

A beszélgetést végighallgatta John Bercow házelnök és a Cantherbury érsek is, aki később tisztázni próbálta a helyzetet. "Hogy az országok korruptak, nem jelenti azt, hogy az elnökök is azok" - mondta.

David Cameronnak és a királynőnek nem ez az első vitatott kiszivárgott beszélgetése. Hiszen a miniszterelnök a skót népszavazással kapcsolatos beszélgetésükről úgy számolt be: a királynő szinte "dorombolt", mikor meghallotta, hogy Skócia nemet mondott az elszakadásra.

Rovatok