Index Vakbarát Hírportál

Rappernek adta ki magát, szamurájkarddal rabolta ki a producereket

2016. május 13., péntek 14:47

Vadászkések, kalapács és szamurájkard is volt Darren Kwarteng felszerelésében, aki a Broadwater Farm producerirodát próbálta meg kirabolni Tottanhamben, írja a Telegraph.

A 18 éves fiúnak nem ez az első esete, így végül összesen 7 évet kapott a rábizonyított rablások és késelések miatt.

Az észak-londoni Haringeyben élő srác Facebookon, Twitteren és Gumtree fiókján keresztül vette fel a kapcsolatot az egyik producerrel, és azt állította, videoklipet szeretne forgatni egy rapszámhoz. A forgatás helyett viszont a technikai felszereléseket célozta meg Kwarteng. A rablás során egy dolgozó meg is sérült, mivel mikor észrevette, hogy a kamurapper igazából tolvaj, megpróbálta megakadályozni a rablást – az akcióban viszont kiesett az első emeleti erkélyről.

Kwarteng lopásai során telefonokat, kamerákat, tableteket, és laptopokat vitt el, de ruha és pénz is volt a holmik közt, amiket múlt december és idén február között ellopott. A közösségi oldalakon használt álnevei miatt azt gondolta, nem fedezik fel és nem kötik össze a különböző eseteket.

Az ellopott cuccok értéke összesen kb. 17 ezer fontnyi, de ebből eddig csak ötezer került elő.

A 18 éves srácnak egyébként egy 20 éves társa is volt, aki 15 hónapot és két év felfüggesztett büntetést kapott. Dennis Adjei-Kyem szintén Huringayben él.

Nála három esetből találtak lopott holmikat.

Rovatok