Index Vakbarát Hírportál

Túszul ejtették egy magyar nő 16 hónapos gyerekét Cipruson

2016. május 22., vasárnap 16:51

A 41 éves, egyiptomi állampolgárságú túszejtő lelövésével ért véget szombaton Cipruson egy 12 órán át tartó túszdráma, vette észre a 444 a Cyprus Mail hírét. A férfi a saját, 16 hónapos gyereke megölésével fenyegetőzött a család otthonában, Orokliniben.

A rendőrök először öt gumilövedéket lőttek belé, amikor a gyerek fölé tornyosulva késznek látszott arra, hogy beváltsa a fenyegetését. A gumilövedékek azonban nem állították meg, így végül éles lőszerrel is mellkason lőtték, amibe belehalt. A gyereken így is egy 10 centi hosszú, 3 centi mély vágást ejtett, mely az arcától a nyakáig húzódik, nem messze a nyaki verőértől. A gyerek kórházba került, nincs életveszélyben.

A túszdráma 12 órája alatt a férfi gyújtogatott a lakásban, Molotov-koktélokat dobált a kint várakozó rendőrökre, és megnyitott egy gázvezetéket is.

A részletek többsége egyelőre tisztázatlan, folynak a kihallgatások.

A férfi felesége a Cyprus Mail híre szerint egy 36 éves, magyar állampolgárságú asszony, aki a történések idején nem tartózkodott a lakásban. A lap szerint a szomszédok először péntek este riasztották a rendőröket, miután nagy veszekedést hallottak. A rendőrök akkor ki is mentek, de hiába kopogtattak, nem nyitott senki ajtót. Este 10 körül az asszony elindult a boltba, a férfi követte őt karján a gyerekkel. Amikor a rendőrök megközelítették őket, a férfi visszarohant a lakásba, és bezárkózott a gyerekkel.

A rendőrök azt gyanítják, hogy a férfi drog hatása alatt állhatott.

Rovatok