Index Vakbarát Hírportál

Zeman: Emberkereskedelem, amit Brüsszel javasol

2016. május 22., vasárnap 16:25

Az emberkereskedelmet már a 19. században betiltották, szerkesztő úr. Az Európai Bizottság ezt eddig nyilvánvalóan még nem vette tudomásul

- így reagált a cseh államfő, Milos Zeman, mikor megkérdezték tőle, mi a véleménye arról az EB-javaslatról, amely szerint az uniós tagállamok "kivásárolhatnák magukat" a kötelező kvótákból, ha minden be nem fogadott migránsért 250 ezer eurót fizetnének Brüsszelnek. Az interjú, melyet az MTI szemlézett, vasárnap jelent meg a Parlamentní Listy cseh internetes hírportálon.    

Zeman szerint egyébként semmi esélye a brüsszeli javaslat megvalósításának. "Olvastam néhány lengyel és magyar politikus nyilatkozatát, akik ezt a javaslatot egy őrült agyszüleményének nevezték. Na, nem szeretném, hogy az Európai Bizottságnak része legyen egy pszichiátriai kezelőorvos" - mondta.  

Zeman határozott nemmel válaszolt arra felvetésre, hogy egyesek szerint a cseh társadalom radikalizálódik a migrációs válságban, és a fasizmusra utaló jelek jelentek meg. Szerinte a cseh társadalom mindössze "előzetesen óvatos". Zeman következetesen elutasítja az illegális migránsok befogadását, és szigorúbban védené a schengeni övezet külső határait, valamint Csehország határait.

Rovatok