Index Vakbarát Hírportál

Biztonsági okokból nem indulnak gépek a kölni 1-es terminálból

2016. május 30., hétfő 13:23 | aznap frissítve

Nem indulnak gépek a Köln-Bonn repülőtér 1-es termináljából, biztonsági okokra hivatkozva. A beszámolók szerint egy illetéktelen ember az ellenőrzéseket kikerülve lépett be az 1-es terminál utasoknak fenntartott részére, (a korábbi hírek még arról szóltak, hogy feljutott egy gépre).

A terminál indulási oldalát kiürítették, a férfit azonosították és előállították a rendőrök, azonban további részleteket egyelőre nem közöltek az ügyről. Korábban egy rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a férfi valószínűleg nem veszélyes, csak sietett, hogy elérje a gépét. 

A keresés ideje alatt öt felszállásra váró gépet is visszarendeltek a terminálhoz, hogy mindenkit újra ellenőrizzenek – derült ki a The Local cikkéből. Az első repülőt 10:55-kor állították meg, az utasok azóta is a fedélzeten várakoznak. Jelenleg a rendőrség bombakereső kutyákkal vizsgálja át a terminált.

A repülőteret üzemeltető társaság pontosította a korábbi sajtóhíreket is, mely szerint leállt a légiközlekedés a reptéren. Mint mondta, nem állt le a forgalom, a reptér fogad gépeket és a 2-es terminálról indít is járatokat.

Köln-Bonn repülőtere már korábban is biztonsági hiányosságok miatt került a sajtóba, márciusban egy álruhás rendőr jutott el a gépig, érdemi ellenőrzés nélkül.

Rovatok