Index Vakbarát Hírportál

Hindu szektával csapott össze a rendőrség Indiában

2016. június 3., péntek 09:18

Legkevesebb huszonegyen meghaltak és több mint százan megsebesültek a rendőrség és egy közparkot törvénytelenül elfoglaló hindu szekta véres összetűzésében egy észak-indiai városban - közölték a helyi hatóságokra hivatkozva az MTI.

A sok hindu által szent helynek tartott Matura városában lévő parkba mintegy két évvel ezelőtt telepedett le engedély nélkül a hindu szekta mintegy háromezer tagja, akik a választások eltörléséért és új fizetőeszköz bevezetéséért küzdenek. Egy bírósági végzést követően csütörtök este a biztonsági erők több mint ötszáz tagja a helyszínre vonult, hogy visszafoglalja a parkot. A szekta mintegy száz tagja tiltakozni kezdett, többen tüzet nyitottak a kiérkező rendőrökre, és kettőt közülük lelőttek. Az egyik áldozat egy rendőrparancsnok.

Néhány tiltakozót lelőttek a rendőrök, és további tizenegyen meghaltak, mert a lövöldözésben főzéshez használt gázpalackok robbantak fel, és emiatt tűz ütött ki. A rendőrök több mint 370 tüntetők őrizetbe vettek és sok lőfegyvert foglaltak le.

Rovatok