Index Vakbarát Hírportál

Huszonkétszeres életfogytiglant kapott egy brit pedofil

2016. június 8., szerda 13:06

Richard Huckle több mint 191 gyerrmekmegrontásos esetet dokumentált a sötét weben vezetett weboldalán. Legkorábban 25 év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra.

A harmincéves Richard Huckle-t a londoni Gatwick Repülőtéren tartóztatták le 2014-ben, amikor hazatért Malajziából. Itt követte el azt a 71 rendbeli, gyermekmolesztálással kapcsolatos bűncselekményt, amiért a bíróság huszonkétszeres életfogytiglanra ítélte.

Huckle a sötét weben vezetett blogján bevallotta, hogy csaknem kétszáz gyerekkel fajtalankodott. Az internetnek ez a része a hagyományos böngészőkkel nem érhető el, így az átlagos felhasználók nem láthatják.

A Court News UK információi szerint Huckle keresztény angoltanárnak adta ki magát Malajziában. Így férhetett hozzá a molesztált gyerekekhez; az egyikük csupán hat hónapos volt. Az ország szegényebb részén tevékenykedő férfi kilenc éven át zaklatta a gyerekeket. A National Crime Agency szerint több gyermekmolesztálásos eset fűződik a nevéhez Kambodzsában is.

A határok nem jelentenek korlátokat

A brit törvények biztosítják, hogy a bűnözőket a saját hazájukban ítéljék el a külföldön elkövetett bűncselekmények miatt.

A bíróság kihallgatta Huckle-t, aki maga készített képeket és videókat a gyerekek megerőszakolásáról; az áldozatait iskolákból és árvaházakból választotta. A kész anyagokat megosztotta a sötét weben. A blogon Huckle egy értékelési rendszert is kialakított, és a saját gyermekmegrontásait különböző pedopontokkal jutalmazta. Összesen 191 gyerekkel fajtalankodott.

Huckle később megpróbált pénzt csinálni a tevékenységéből. Az újabb képekért és videókért bitocinban várta a fizetést. Ő írta a hatvanoldalas kézikönyvet, a Pedophiles & Poverty: Child Lover Guide című útmutatót is, amit a hasonlóan beteg sorstársainak szánt gyermekmegrontási tanácsadóként. A bíró ezt förtelmesen gonosz irománynak (truly evil document) nevezte.

Huckle-t akkor kapták el, amikor az ausztrál rendőrség kapott egy fülest egy nyomozás során. A nyomozásban felgöngyölítettek egy 9000 tagot számláló pedofilhálózatot. Az NCA tisztviselői szerint Huckle számítógépén és fényképezőgépén több mint húszezer pornográf felvételt találtak; ezek közül több mint ezren az látható, amint a rábízott gyerekekkel fajtalankodik.

A bíróság kimondta, hogy Huckle súlyosan visszaélt a neki tulajdonított bizalommal, amikor szegény és kiszolgáltatott gyerekekkel fajtalankodott. De, ahogy a bíró fogalmazott, a határok nem jelentenek korlátokat: akik külföldön rontanak meg gyerekeket, azokat ugyanúgy elszámoltatják.

Huckle legkorábban 25 év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra.

Rovatok