Index Vakbarát Hírportál

Páciensén segítő, fegyvertelen terapeutára lőttek a rendőrök Miamiban

2016. július 21., csütörtök 07:58 | aznap frissítve

Egy amerikai viselkedésterapeuta az egyik autista páciensén próbált segíteni az utcán Miamiban. A szakember megpróbálta megnyugtatni betegét, amikor a rendőrök a távolból felszólították, hogy mindketten feküdjenek a földre. A fegyvertelen pszichológus hiába tette fel mindkét kezét, a rendőrök belelőttek, írja a Miami News. 

New video shows moments before @NorthMiamiPD shot unarmed man with hands in air: https://t.co/YbXRNBaDVR @BrianEntin https://t.co/UKHHIYd00z

— WSVN 7 News (@wsvn) July 20, 2016

Charles Kinsey a kórházi ágyán azt mondta: autista páciense egy foglalkozásról rohant ki az utcára. A kezében nem fegyver, hanem egy játék teherautó volt, amit mindig magánál hordott. A környékbeliek azonban azzal hívták ki a rendőröket, hogy valaki öngyilkosságot akar elkövetni az utcán. 

A terapeuta odament a betegéhez, hogy megnyugtassa. Ő mondta neki, hogy feküdjön a földre. Kinsey oda is szólt a rendőröknek, hogy semmi szükség fegyverhasználatra, mert mindketten fegyvertelenek.

Ekkor az egyik rendőr váratlanul lábon lőtte, majd mindkettőjüket megbilincselték. A terapeuta ezután kérdezte meg a rendőrt, hogy miért kellett rálőnie, mire az azt válaszolt: "nem tudom".

A rendőrség hivatalos közleménye szerint az autista férfi kezében fegyvernek látszó tárgy volt, ezért használták a járőrök a saját fegyverüket.  

Rovatok