Index Vakbarát Hírportál

Hetvenezer embert kellett kitelepíteni a fülöp-szigeteki monszun miatt

2016. augusztus 14., vasárnap 12:07

Legalább öt ember meghalt, százakat keresnek és több mint hetvenezer embert ki kellett telepíteni a Fülöp-szigeteket sújtó monszunesőzések miatt. A Népjóléti és Életkörülmény-fejlesztési Hivatal arról tájékoztatott, hogy 195.845 családot fenyeget a vihar és az azok miatt kialakult áradások, közöttük élelmiszer-ellátmányokat osztanak szét. A leginkább az ország mélyen fekvő települései vannak veszélyben, így a főváros Manila és a város agglomerációja, írja a Philstar.com híroldal.

Az elmúlt napokban több folyó vízszintje is a többszörösére emelkedett. A Marikina folyó mentén 4-es fokú készültség van érvényben miután a vízszint 15 méterrel van a kritikus határ felett. A Tullahanra épített La Mesa duzzasztógát és vízierőmű is veszélyben van, miután a vízszint 20 centiméterrel a záróréteg fölé emelkedett.

Az esőzéseknek pedig nincs még vége: várhatóan szerdáig további nagy mennyiségű csapadék zúdul le az országra. Ezért a helyi katasztrófavédelem arra figyelmeztet, hogy sárlavinák, földcsuszamlások lehetnek a veszélyeztetett területeken. 

Rovatok