Index Vakbarát Hírportál

Vaklárma miatt kiürítették a New York-i JFK reptér egyik terminálját

2016. augusztus 15., hétfő 04:46 | aznap frissítve

A rendőrök vizsgálták át a New York-i JFK reptér egyik terminálját, miután utasok lövésekről számoltak be, írta a helyi WPIX tévére hivatkozva a Reuters.  A New York Post szerint egy utas azt mondta a rendőröknek, hogy egy fegyveres férfit látott, és a WPIX szerint több szemtanú is arról számolt be, hogy két lövést hallott. Több ezer utas volt a 8-as terminálban, nekik el kellett hagyniuk a helyszínt.

A rendőrség azonban semmilyen lövöldözésre utaló nyomot nem talált, sem sérülteket, sem fegyvereket, sem lőszert. A reptér üzemeltetője szerint a terminált elővigyázatosságból ürítették ki. A környéken több utcát is lezártak a rendőrök, akik magyar idő szerint reggel hat körül már azt javasolták:

Az utasok keressék meg azt a légitársaságot, amely járatukat üzemelteti!

A John Fitzgerald Kennedy repülőtér az Egyesült Államok legnagyobb személyforgalmat lebonyolító repülőtere, 2015-ben 56 827 154 utas fordult meg területén.

A lőfegyveres támadások miatti aggodalom nem először okoz pánikot; legutóbb szombaton történt, hogy az Észak-Carolina állambeli Raleigh egy bevásárlóközpontjában hallott valaki lövéseket, és a hullámszerűen terjedő pánik miatt hamarosan egész sokan állították, hogy ők is hallották a fegyverropogást. A rendőrség ezért az egész épületet lezárta, de semmilyen nyomot nem talált.

Rovatok