Index Vakbarát Hírportál

Légi csapásokat hajtott végre Izrael a Gázai övezetben

2016. augusztus 22., hétfő 01:26

Az izraeli légierő légi csapások sorozatát hajtotta végre vasárnap este palesztin fegyveres szervezetek állásai ellen a Gázai övezet északi részén, válaszul arra, hogy délután a palesztin övezetből kilőtt rakéták csapódtak be a közeli Szderót városában, írja az MTI.

A palesztinok szerint izraeli harckocsik már egy órával a délutáni rakétatámadás után tűz alá vették a gázai övezeti Bét-Hanún település mezőgazdasági területeit. Szemtanúk elmondták, hogy a terület fölött később megjelent izraeli harci gépek és drónok 15 egymást követő csapást mértek az övezetet tíz éve irányítása alatt tartó, iszlamista Hamász mozgalom, valamint az Iszlám Dzsihád és a Népi Front Palesztina Felszabadításáért fegyveres szárnyának állásaira és létesítményeire. Az izraeli csapásokban négy ember sebesült meg, mondták el gázai egészségügyi források.

Előzőleg ismeretlen palesztin fegyveresek négy rakétát lőttek ki a keskeny tengerparti enklávéból a gázai-izraeli határtól alig négy kilométerre fekvő Szderótra. Egy rakéta megrongált két házat, sebesültje azonban nem volt a támadásnak. A rakétatámadás elkövetőjeként egy magát szalafistának mondó, és az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet jelképeit használó fegyveres csoport jelentkezett.

Rovatok